Vad är en alpacka?

In: Alpackas världen On: Comment: 0 Hit: 2328

Alpackas är domesticerade arter av Sydamerika camelid. De hålls i besättningar som gräver på nivåerna i Andes av Peru, Bolivia, Ecuador och norra Chile i en höjd av 3.500 m till 5000 m över havsnivån.

Alpackas liknar llamas och är ofta förvirrade, men alpacas är mindre och till skillnad från llamas, är de inte uppfödda för att vara odjur av börda men föddes specifikt för deras fiber. Alpakas fiber används för att göra stickade och vävda föremål, som liknar ull. Dessa artiklar inkluderar tröjor, hattar, handskar, halsdukar, strumpor, rockar etc. Fibern finns i mer än 52 naturliga färger som klassificeras i Peru.

ALPACA
alpacka

Varför alpacka?

Lucuma är ett långsamt mode och hållbart företag, vi är involverade i nästan varje del av vår försörjningskedja, medveten om vilken inverkan vi gör för miljön och de involverade. Vi bestämde oss för att arbeta med alpaca eftersom det är en av världens mest hållbara fibrer. Fleeceen är en ljust och silkeslen naturfiber. Samtidigt som får ull är det varmare, inte prickigt, och bär ingen lanolin, vilket gör det hypoallergena. Dessutom behöver alpakas fiber inte behandlas för att avlägsna oljor eller lanolin som andra ull innehåller (vi kommer att prata mer om hur miljövänlig alpacka jämförs med andra fibrer, inklusive kashmir i kommande bloggar).

Fibern är också flamresistent och uppfyller normerna för konsumentprodukters säkerhetskommission. Denna fiber är mjuk och lyxig och kan vara extremt lång. Detta är en av de egenskaper som varför vi kollade på alpakas fiber eftersom produkterna som producerats av LUCUMA inte är så moderna och därför kan de användas i åratal. Dessutom har fiberns kapacitet att behålla sin hållbarhet LUCUMAs användbarhet i flera år och som följd vara mer miljövänlig.

Leave your comment