VÅRA SAMARBETSPARTNERS ÄR EN VIKTIG DEL AV VÅR VERKSAMHET. Vi uppskattar deras HANTVERK och delar DET med dig.

 

VÅRA VÄRDERINGAR

För oss är LUCUMA mer än bara ett företag i affärsmening; vi är en familj. LUCUMA samarbetar med hantverkare som älskar konsten att sticka och väva. Vi är en familj och vi bryr oss om varandra och tror djupt på vad vi gör. Vi arbetar hårt, är passionerade och mänskliga.

 

Här är Gladis, en av våra mest erfarna vävare. Hon är från staden Arequipa i Peru men har också bott i byar i Anderna, där hon arbetade med stickning och undervisning i små samhällen. Gladis berättar att hon blev förälskad i vävning första gången som hon såg det, och har sedan dess lärt sig att behärska denna konst. Hon har cirka 40 års erfarenhet av att sticka. Hon har stickat plagg för etablerade peruanska och internationella märken. Gladis är den som har producerat alla LUCUMAs tröjor och koftor. Vi ser här ansträngningen och kärleken som hon ger vid stickningen av dina plagg. 

 

 

Det här är Liz, Gladis dotter. Hon älskar att sticka kläder, speciellt med alpackaull. Liz har cirka 15 års erfarenhet av att tillverka handstickade kläder. Som sin mamma är hon väldigt mångsidig och tycker om att virka och brodera. Hon är den som har handstickat dina halsdukar och mössor.

 

Det här är Matilde, och hon är från Tintaymarca, en liten by i Anderna. Matilde har stickat sedan hon var tolv år gammal och honhar arbetat med oss sedan vi starten. Hon älskar att använda händerna för att sticka kläder och speciellt tillbehör som halsdukar, vantar och sjalar. Precis som Gladis har hon cirka 40 års erfarenhet av handstickning och virkade kläder. Vi kallar henne för en artist eftersom hon kan göra fantastiska saker när det gäller stickning. Matilde har tillverkat dina handstickade halsdukar och mössor.