VÅR DESIGN 

Vi är inte ett modeföretag, vi fokuserar på tidlösa kläder med kvalitet som ska hålla i många år. Det är bra för miljön och för din plånbok.

 

ALPACAULL

Våra plagg är gjorda av alpackaullens naturliga fiber. Ull är ett av de mest miljövänliga materialen. Dessutom är naturmaterial bra för din kropp också.

HANTVERK

Genom att arbeta med hantverk och gamla sticknings- och vävningstekniker, stärks dess möjligheter att överleva. Lucumas kläder känns annorlunda. Kläderna är gjorda med kärlek som du känner när du bär dem.

 

ENKELHET

Enkelheten hos våra kläder gör dem tidlösa, lätta att bära och kombinera året runt, under flera år.

LÅNGT LIV

LUCUMA värdesätter plaggens hållbarhet. Genom högkvalitativa material samt noggrann stickning och vävning, säkerställer vi att dina plagg kommer att vara del av din garderob under många år.

 

NATURLIGT

Våra rötter finns i alpackans hemland. Vi strävar efter naturmaterial genom hela tillverkningskedjan. Det som kommer från naturen kan återvända dit .

HÅLLBARHET

LUCUMA försöker minska på svinn så mycket som möjligt. Vi utmanar varje process för att minska våra fotavtryck. Vi vill lämna planeten som när vi kom eller, om möjligt, lämna det ännu bättre för kommande generationer.

Vi strävar efter att se till att våra produkter uppfyller högsta kvalitet och konsumentsäkerhet. Vår alpackafiber stöds av STANDARD 100 av en årlig OEKO-TEX®-certifiering. 100% av fibern som används för tillverkning av plaggen har ackrediterats med STANDARD 100 av OEKO-TEX®. STANDARD 100 av OEKO-TEX® är ett världsomspännande, oberoende test- och certifieringssystem som används för att bekräfta frånvaron av skadliga ämnen i ett tyg eller råmaterial.